Øv dig i at forstå dit barns nedsmeltninger med et kursus i mentalisering for forældre
Få hjælp til at skælde mindre ud og til at forstå dine børns (og evt. dine egne) følelsesudbrud og nedsmeltninger.
Er du presset over konstante konflikter i hverdagen, og har du brug for nogen pædagogiske værktøjer til konflikthåndtering? Forstår du ikke dit barns nedsmeltninger og konstante kravafvisende adfærd, og ender du alt for ofte med at blive sur og råbe, når du egentlig gerne vil blive bedre til rumme dit barns følelser?
Når vi er pressede, kommer vi i affekt og kan komme til at tale grimt eller handle uhensigtsmæssigt. Med viden om mentalisering kan vi lære at genkende mønstre i både vores egen og vores børns adfærd, og vi kan få hjælp til at møde vores børn med større forståelse.
På Sputniks mentaliseringskursus for forældre og pårørende får du indsigt i mentalisering samt redskaber til at styrke dit barns mentaliseringsevne.
Du vil blive mødt af dygtige og empatiske undervisere, som har mange års professionel erfaring med børn og unge.
Hvad er mentalisering?
Mentalisering er at kunne se bag om adfærd for at forstå de mentale tilstande, der ligger til grund for adfærden – både hos en selv og andre. Mentale tilstande er blandt andet følelser, tanker, behov, ønsker, intentioner og antagelser.
Mentalisering er en grundlæggende menneskelig kompetence, som har afgørende betydning for vores evne til at forstå os selv og andre, regulere vores følelser samt indgå i sunde og vedvarende relationer til andre.
Når vi mentaliserer, kan vi bedre forstå og sætte os ind i hinandens mentale tilstande (herunder vores egne). Vi bliver bedre til at kommunikere og løse konflikter og problemer.
Hvem er mentaliseringskurset for?
Kurset er for alle forældre, bedsteforældre, plejeforældre m.fl., som oplever konflikter i hverdagen.
Har du et barn, der er diagnosticeret med autisme eller ADHD, eller har du mistanke om, at dit barn har det, så er der en risiko for, at du oplever ekstra mange konflikter i hverdagen.
Børn med autisme og/eller ADHD har sværere ved at efterleve krav, og de oplever oftere nedsmeltninger og konflikter, fordi de er udfordret på deres mentaliseringsevne.
Disse børn har i særlig grad brug for hjælp til at registrere, gruppere og sætte ord på mentale og følelsesmæssige tilstande. Som forælder eller pårørende til børn med autisme eller ADHD, vil kurset derfor være særligt relevant.
Det vægtes højt på kurset, at man møder andre ligestillede forældre – og at der via forskellige øvelser er mulighed for at tale sammen og udveksle erfaringer.
Indhold på mentaliseringskursus
Kurset varer én kursusdag fra 9.00-15.00.
Viden om mentalisering
- Hvad er mentalisering og hvorfor er det vigtigt?
- Hvad er sammenhængen mellem mentalisering og neuroudviklingsforstyrrelser såsom autisme og ADHD?
- Hvordan kan nedsat mentalisering se ud hos dit barn?
- Pseudomentalisering og mentaliseringssvigt – hvad er det og hvordan kan du identificere det?
Værktøjer til at fremme mentaliseringsevnen
- Hvilke mentale tilstande kan ligge bag en uhensigtsmæssig adfærd hos dit barn? Hvorfor får børn nedsmeltninger?
- Hvordan kan du som forælder / plejeforælder / bedsteforælder mv. hjælpe dit barn med at forstå, regulere og sætte ord på egne følelser?
- Hvordan påvirker dit barns adfærd dig? Hvordan kan du træne din egen mentaliseringsevne og dermed blive bedre til at reagere hensigtsmæssigt på dine egne og dit barns reaktioner?
Kommende kursusdatoer
- 26. november 2024 kl. 9.00-15.00
- 28. april 2025 kl. 9.00-15.00
Sted og pris for mentaliseringskursus
- Kursuscenter Sputnik på Hejrevej 43, stuen, 2400 København NV
- 1.500 kr. inkl. moms. Prisen er inkl. fuld forplejning og materialer.
Kurset er gratis for forældre til børn, der går på Skolen Sputnik.
Læs artikel: Hvad er mentalisering og hvorfor er det vigtigt >>>
Læs artikel: Den kognitive diamant – model og redskab til angstbehandling >>>