OBS: Denne temaaften er afviklet.

Ønsker du at modtage invitationer til fremtidige temaaftener, så skriv dig op til vores nyhedsbrev. Som nyhedsbrevsabonnent er du blandt de første, der får adgang til vores temaaften-tilmeldinger.

Tilmeld nyhedsbrev


Gaming er et emne, som i stigende grad optager såvel fagprofessionelle som både forskningen og medierne. Det drejer sig særligt om, hvilken betydning gaming har for børn og unges udvikling. Sidstnævnte kan du blive klogere på til denne temaaften, hvor Postdoc Anne Brus vil kaste et nuanceret blik på emnet. 

Hvad byder denne temaaften på:

  • WHO’s nye diagnose ‘Gaming Disorder’ En præsentation af diagnosen jf. WHO. Oplægsholder Anne Brus vil desuden give et indblik i, hvorfor hun som forsker er kritisk overfor WHO’s beslutning om at optage diagnosen i den nye diagnosemanual.
  • Hvad siger forskningen? Anne vil præsentere forskellige facetter af sin forskning i ’problemspil’, en forskning der er baseret på mere end 50 interviews af børn og unge, også børn og unge der sjældent tildeles en stemme i diskussionerne om computerspil.
  • Gode råd Afslutningsvis vil du få konkrete råd til, hvordan du som fagperson kan håndtere børn og unges problemer med computerspil i hverdagen.

Oplægsholder

Anne Brus er postdoc på Institut for Kommunikation på Københavns Universitet. Hun har siden 2009 beskæftiget sig med børn og unges gaming i hverdagslivet – specielt den form for gaming der skaber problemer for børn og unge. Hendes forskningsbidrag kredser om ’problemspil’ og skal ses som en alternativ forståelse af det der i daglig tale kaldes for ’computerspilafhængighed’.

Hvor og hvornår

  • 27. februar 2020 kl. 16-19
  • Arrangementet foregår på Sputnik STU, Svanevej 14, 2400 København NV.
  • Det er gratis at deltage, og der vil desuden blive serveret kaffe, the og aftensmad undervejs.

Tilmelding

Denne temaaften er fuldt booket. Se også: Oversigt over pædagogiske kurser