pralebogen paedagogisk redskab

​Pralebogen er et pædagogisk redskab, der kan hjælpe børn og unge med udviklingsforstyrrelser til at ændre på de fortællinger, de har om sig selv og deres handlemuligheder.​

​En narrativ tilgang

Pral​ebogen hviler på en narrativ tilgang. Ordet narrativ er engelsk og betyder fortælling. Narrativ pædagogik handler om at sætte fokus på de fortællinger, som bliver fortalt om/af børn og unge.

Man arbejder med barnets/den unges identitet, livshistorier og handlemuligheder med fokus på at skabe nogle positive og opbyggelige fortællinger.

Download skabelon til Pralebogen

Hvad er en pralebog?

En ​pralebog er en bog, der følger barnet/den unge og bevidner de gode historier skriftligt, så man kan huske dem og trække dem frem. Det er også en god idé at tegne eller klistre billeder ind i pralebogen.

Formålet med Pralebogen

Formålet med Pralebogen ​er at tykne de gode historier hos børn og unge og synliggøre små succesoplevelser for sig selv, sine lærere og sine forældre.

Ved hjælp af Pralebogen kan man sætte lys på episoder, hvor barnet/den unge har ageret på en måde, der modsiger de tidligere narrativer. På den måde kan Pralebogen hjælpe barnet/den unge til at få tilføjet nye narrativer til de eksisterende.

Pralebogen paedagogisk redskab

Vil du have flere pædagogiske redskaber?

Se oversigt over vores kurser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Systemisk-narrativ efteruddannelse

Læs mere