Kursus i autisme og angst

Dette er et kursus, som vi tilbyder ‘ud af huset’ til afdelinger eller teams. Det kan være folkeskoler, specialskoler, dag- og døgnbehandlingstilbud, visitationsudvalg, sagsbehandlere, skolekonsulenter, PPR, ungdomsuddannelser, STU, botilbud m.fl.

Kursus i autisme og angst henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn og unge med komorbiditet imellem angst og ASF. Der er fokus på praksisnære metoder og pædagogiske overvejelser om, hvilken tilgang der skal anvendes, alt efter om autismen eller angsten står i forgrunden.

Autisme i kombination med angst

Mange børn og unge med autismespektrumforstyrrelse oplever, at deres hverdag er præget af manglende sammenhæng og udfordrende møder med omverden. Forskningen peger på, at 35 – 50% af mennesker med autisme er i risiko for at udvikle en angstlidelse. Særligt enkelfobi, OCD og socialfobi er udpræget blandt mennesker med autismespektrumforstyrrelse.

Når man oplever mange uforståelige hændelser bliver ens sanse- og nervesystem overbelastet, og man kan udvikle angst. Herudover oplever op mod 80 % af mennesker med autisme ét eller flere angstsymptomer, fx som følge af en belastningsreaktion.

Kursusindhold

  • Indblik i forskellige angsttyper, og hvordan de manifesterer sig hos børn/ unge med autisme.
  • Pædagogiske tilgange til at arbejde med angsten i en pædagogisk og undervisningsmæssig hverdag.
  • Angstkurset tager udgangspunkt i forskningsbaseret viden om autisme og angst samt viden om, hvad der virker i praksis.

Kan tilpasses jeres behov

Kurset i autisme og angst kan tilpasses jeres ønsker og behov og kan fx vare fra 3 timer til en dag. Det kan også kombineres med grundviden om autisme og/eller mentalisering og vare 2 dage.

Dette er et praksisnært kursus med fokus på den professionelles hverdag.​

Den kognitive diamant (fagartikel)

Ja tak, jeg vil gerne høre mere
om kursus i autisme og angst

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kontakt os

Vil du booke et kursus i autisme og angst til din arbejdsplads?​

Kommunikationsansvarlig: